Op 31 augustus wordt de 10e editie van de Groningen Swim Challenge gehouden. Voor deze jubileumeditie is een speciale krant verschenen.

De Groningen Swim Challenge is een estafettezwemtocht met teams van vier tot zes personen. De tocht start in Zoutkamp en eindigt in de stad Groningen. Daaraan gekoppeld is de Groningen City Swim, waarbij je de unieke mogelijk hebt om een rondje door de Groningse diepenring te zwemmen.

Goede doel
De Swim Challenge en de City Swim zijn niet alleen sportieve evenementen. Het is ook een manier om geld op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dit fonds financiert onderzoek naar kanker, zodat de diagnose en behandeling van kanker in de toekomst verbeterd kan worden. In de afgelopen jaren is al meer dan 1.5 miljoen euro voor het UMCG bijeen gezwommen.

Promotiekrant
Dit jaar viert de Swim Challenge de 10e editie. Daarom is een speciale promotiekrant verschenen met een oplage van 20.000 exemplaren. Hierin lees je inspirerende verhalen van deelnemers, informatie over het evenement en een exclusief interview met abassadeur Ranomi Kromowidjojo. De krant is een uitgave van Hattrick Media in samenwerking met de Groningen Swim Challenge.

Doe mee!
Inschrijven voor de Groningen Swim Challenge en City Swim is nog steeds mogelijk. Of je nu een geoefende zwemmer bent of gewoon voor de lol wilt zwemmen; iedereen kan deelnemen aan deze sportieve en waardevolle evenementen. Schrijf je in en zwem mee op 31 augustus! Kijk op www.groningenswimchallenge.nl.

Lees hier de online editie