Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal. Bij oorlogen en rampen waar ook ter wereld. Maar ook in Stad en Ommeland en bij jou in straat.

In Groningen helpt het Rode Kruis met noodhulp, evenementenhulp, voorlichting, EHBO en via diverse acties. Om dit goede werk onder de aandacht te brengen, realiseerde Hattrick Media samen met Rode Kruis Groningen een bijzonder magazine: Groningse Helden.

Hierin staan diverse vrijwilligers centraal. Zoals Maarten die als hulpverlener of teamleider te vinden is op allerlei evenementen. Arjen die met het noodhulpteam dag en nacht klaar staat. Tilly die met de telefooncirkel eenzame ouderen belt. En vele anderen die zich inzetten voor de maatschappij. Vandaar: Groningse Helden!

De magazines worden verspreid bij zorgaanbieders en openbare instellingen in de provincie Groningen. Zodat Stadjers én Ommelanders het Rode Kruis nog beter weten te vinden. Daarnaast worden de magazines ook ingezet om meer vrijwilligers en donateurs te werven.

Draag jouw steentje bij
Niet iedereen heeft tijd om zich in te zetten als vrijwilliger. Dat geeft niks. Je kan het Rode Kruis ook steunen met een gift. Deze gaat rechtstreeks naar de hulpverlening in Groningen. Doneren kan via de QR-code.